Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@17:39:12 GMT

نگاه دینی به علم آموزی آن را مقدس می‌کند

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۵۹۸۶۵

نگاه دینی به علم آموزی آن را مقدس می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه اسلامی کنگو که نمایندگی منطقه‌ای جامعه المصطفی در کنگو است میزبان موهیندو زانگی بوتوندو، وزیر علوم کشور کنگو، بود.

در این دیدار معاونان آموزش، پژوهش و فرهنگی- تربیتی به همراه مدیران گروه‌های علمی دانشگاه حضور داشتند.

حجت‌الاسلام شعبانی، مدیر منطقه‌ای جامعه المصطفی در کنگو کینشاسا، در ابتدای جلسه رسمی، ضمن معرفی همکاران دانشگاه، گزارشی از رشته‌ها، استادان و دانشجویان دانشگاه ارائه نمود و سخنان خود را در دو بخش مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش اول سخنان به اهمیت علم، علم آموزی و جایگاه عالم و استاد و تأثیر علم در آینده و پیشرفت کشور اختصاص داشت و وی با شرح روایت «العلم سلطان»، به اهمیت مراکز علمی در پیشرفت، استقلال و اقتدار کشور پرداخت.

مدیر منطقه‌ای جامعه المصطفی در کنگو، در ادامه، ضمن تأکید بر اینکه نگاه ما به علم و علم آموزی، دینی و مقدس است، یادآور شد که نگاه مادی ما به تأسیس دانشگاه، در درجه دوم اهمیت قرار دارد.

نگاه جامعه المصطفی به علم و علم آموزی، دینی و مقدس است

حجت‌الاسلام شعبانی افزود: نگاه دینی به علم آموزی، به ما می‌آموزد که علم خود را در خدمت به مخلوقات خدا به کار گیریم؛ از این رو، چنین علم ارزشمند است، وگرنه ضدارزش خواهد بود. با خدمت به مخلوقات خدا، آنان را خوشحال کرده، با خوشحالی مخلوقات خدا، موجب خوشحالی خدا می‌شویم و در نتیجه، علاوه بر آبادنی دنیا، آخرت خود را نیز آباد خواهیم کرد.

مدیر منطقه‌ای جامعه المصطفی در کنگو با بیان اینکه با این نگاه، دانشگاه را تأسیس کرده ایم و همه تلاش خود را خواهیم کرد تا این نگاه را به دانشجویان القا نمائیم تا انسان‌های مفیدی برای کشورشان باشند، در بخش دوم سخنان خود، با تأکید بر نقش تأثیرگذار امام راحل بر نگرش ملت بزرگ ایران، به اصول اساسی اندیشه امام (قدس سره) مبنی بر خداباوری، مردمباوری و خودباوری اشاره کرد.

حجت‌الاسلام شعبانی، ضمن تبیین اندیشه امام خمینی، بیان کرد: آنچه ملت ایران را پس از گذشت ۴۳ سال، همچنان ثابت قدم نگه داشته، تأکید بر دین داری و باور و اعتقاد عمیق به شعار «ما می توانیم» بوده است. انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) می‌تواند الگویی سازنده در جهت استقلال، آزادی، تکیه بر قدرت مردم و پیشرفت کنگو باشد.

در ادامه، موهیندو زانگی بوتوندو، وزیر علوم کنگو، با یادآوری استقامت و پایداری ملت ایران در برابر فشارها و تحریم‌های طاقت فرسا، ملت ایران را شایسته احترام دانست.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه اسلامی با توجه به تبلیغات گسترده ای که از فعالیت‌های علمی خود انجام داده، در بین مراکز علمی کنگو شناخته شده است، تأکید کرد: باید برای این مهم، تدابیر بیشتری بیاندیشید تا دانشگاه شما بیشتر شناخته شود.

وزیر علوم کنگو، در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تأکیدات رئیس جمهور این کشور، اذعان کرد: با توجه به نیاز کشور به پیشرفت‌های صنعتی و اقتصادی، اولویت و توجه وزارت علوم درباره رشته‌های فنی، صنعتی و اقتصادی است و باید دانشگاه‌ها علاوه بر رشته‌های انسانی، به این رشته‌ها نیز توجه داشته باشند.

کد خبر 5526424

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت علوم انقلاب اسلامی ایران کنگو جامعه المصطفی العالمیه قرآن کریم قرآن فعالیت های قرآنی حوزه علمیه سازمان تبلیغات اسلامی معرفی کتاب انقلاب اسلامی ایران ایران نشست علمی آیت الله خامنه ای تهران امام خمینی کتاب آیت الله مصباح یزدی علم آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۹۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم ایران عصبانی و بیش از اندازه حسود هستند، اگر به زنی نگاه کنی کشته می‌شوی!

زی‌سان: یوهان اشترویس، دریانورد بخت برگشته هلندی در عصر حکومت شاه سلیمان صفوی (اسفند ۱۰۲۶ – ۸ مرداد ۱۰۷۳ خورشیدی/ فوریه ۱۶۴۸ – ۲۹ ژوئیه ۱۶۹۴ میلادی) به عنوان برده وارد ایران می‌شود. او روایتی خواندنی را درباره تعصب مردان ایرانی نسبت به زنان‌شان در ۴۰۰ سال قبل نقل می‌کند که در نوع خود بسیار قابل توجه است. 

به گزارش «زی‌سان»، یوهان اشترویس در ۱۶۲۸ م / ۱۰۳۸-۱۰۳۷ ق یا ۱۶۲۹ م / ۱۰۳۹-۱۰۳۸ ق در روستایی به نام رومر در نزدیکی آمستردام هلند متولد شد. او روایتی جالب از تفاوت رفتار ایرانیان در قیاس با ترک‌ها و سایر ملل با بردگان را نقل می‌کند. 

او پس از چند مرحله گشت و گذار در شرق آسیا، مدیترانه، اروپا و شمال آفریقا، از بد روزگار در جریان سکونت در روسیه تزاری، با شورش قزاق‌ها مواجه شد. او و همراهانش برای فرار از دست شورشیان از آستراخان فرار و رهسپار ایران شدند که در میانه راه از سوی تاتار‌ها به اسارت در آمدند. 

تاتار‌ها اشترویس را به بازرگان ایرانی به نام حاجی محمد صالح فروختند. این بازرگان نیز در سال ۱۶۷۰ این دریانورد هلندی را به عنوان برده به تاجر ثروتمند دیگری به نام حاجی بایران علی از اهالی دربند می‌فروشد. اشترویس در جریان اقامت در ایران اطلاعات ارزشمندی را از ایران آن دوران (عصر شاه سلیمان صفوی) ارائه می‌دهد. 

گزارش‌هایش در مورد خودکشی، قتل، اعدام، روسپی‌گری، دزید، راهزنی و رباخواری و... تصویری گویا از مسائل ایران آن دوران به خصوص در شهر‌های شماخی و دربند است. البته اشتروس توصیفی جالب و خواندنی را از شمال تا جنوب ایران -از اردبیل تا گمبرون (بندرعباس) - ارائه می‌دهد. 

نکته قابل توجه روایت‌های این هلندی بخت برگشته این است که او به عنوان برده در ایران حضور داشته و هیچ‌گونه فرصتی برای ارتباط با اصحاب قدرت نداشته است. روایت او تصویری واقعی از بطن جامعه ایران حدود ۴۰۰ سال قبل است. 

در ادامه روایت اشترویس  درباره تعصب مردان ایرانی نسبت به زنان‌شان در ۴۰۰ سال قبل را می‌خوانید:

«مردم اینجا ذاتاً مستعد خشم و عصبانیت و بیش از اندازه حسودند. اگر برده‌ای به زنی لبخند بزند یا دوستانه به او نگاه کند، از نظر آنها کاری غیر عادی انجام داده است. در این مورد هیچ دلیلی برای شکایت از اربابم نداشتم ولی همسایه ما به میزان زیادی به این رفتار مشوش و آشفته معتاد بود. 

چون برای استفاده از هوای خنک تخت خوابم در پشت بام خانه قرار داشت به خوبی حیاط و باغ همسایه را می‌دیدم چند زن در باغ و حیاط قدم میزدند و بدون حجاب با یکدیگر بازی می‌کردند آن مرد چندین بار مرا دید. من نیز او را، دیدم ولی نمیدانست چگونه مانع من شود؛ بنابراین به اربابم گفت برده‌ات به سوی زنانم سنگ پرتاب کرده است.

با در نظر گرفتن سنگ، شرایط من و سایر برده‌ها این سخن نادرست بود. اربابم به او گفت باور نمی‌کنم که چنین ادعایی درست باشد. وی گفت برده ات را ببر وگرنه او را پایین می‌کشم؛ اربابم به من هشدار داد که مواظب باش و پایین را نگاه نکن، زیرا نمی‌دانم چه اتفاقی رخ می‌دهد. چون بسیار کنجکاو بودم تا بدانم که او برای پایین کشیدن من از چه ابزاری استفاده می‌کند، به پشت بام برگشتم و چند قبضه تفنگ لوله بلند را دیدم که بیرون از پنجره آماده شلیک بودند بی درنگ برگشتم و خیلی زود صدای شلیک تفنگ‌ها را شنیدم ولی برخلاف انتظار هیچ آسیبی ندیدم.»

tags # تاریخ ایران ، صفویان سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • مردم ایران عصبانی و بیش از اندازه حسود هستند، اگر به زنی نگاه کنی کشته می‌شوی!
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • نگاه تقریبی شیخ بهایی، وجه امتیاز او به شمار می‌رفت
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو
  • یادداشت| امام صادق(ع) و نگاه ویژه به شهر مقدس قم
  • بازداشت عوامل جیش الظلم در یک مدرسه دینی در راسک