Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه گفت: حدود دو دهه است مسلمانان به دنبال بیداری، خودآگاهی و بازگشت به خویش و بازگرداندن عزت تاریخی خویشتن هستند که بدون تردید قله این بیداری و بازگشت، انقلاب اسلامی است.به گزارش بلاغ،حجت‌الاسلام علی عباسی شامگاه شنبه در نشست تخصصی نخبگان حوزه و دانشگاه که در کتابخانه امام خامنه‌ای سنندج برگزار شد، اظهار داشت: مدنیت و تمدن تعاریف خاص خود را دارد، در علوم اجتماعی نسبت به تمدن و مدنیت و آنچه امروز تحت عنوان تمدن نامیده می‌شود مطالب فراوانی نوشته می‌شود، ولی در یک جمله کوتاه می‌توان تمدن را یک الگو و سبک زندگی معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: اسلام به عنوان یک مکتب الهی یک فکر و یک معرفت و یک نگاه به انسان و جهان زمینه‌ساز شکل‌گیری نوعی زندگی اجتماعی و تمدن بوده است که قرن‌ها تمدن رایج و تمدن مسلط بر عالم بوده است.

رئیس دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه افزود: محققان تاریخی که در باب تمدن تحقیق کرده‌اند، چند تمدن بزرگ را تمدن پژوهان در طول تاریخ عالم شمرده‌اند، یقیا و به اتفاق اسلامی یکی از مهم‌ترین و تاثیرگزارترین و ماندگارترین تمدن‌ها بوده است و امروز دیدگاه‌های رایج در تمدن پژوهی یکی از راه‌های ایجاد یک تمدن تازه است.

وی گفت: در مسئله نزاع و درگیری میان تمدن‌ها به گمان خودشون تصویری را ارائه کرده‌اند که یکی از لایه‌هایی که می‌تواند تمدن جدید غربی را به چالش بکشد چیزی می‌دانند که در حوزه تمدن اسلامی می‌تواند شکل بگیرد.

عباسی اضافه کرد: البته نه به عنوان یک چالش بلکه به عنوان یک نسخه نجات‌بخش باید در احیای تمدن اسلامی همت گمارد، تمدنی که با کسی جنگ ندارد و راه تازه‌ای را می‌تواند پیش روی بشریت باز کند و انسان‌ها و جوامع بشری را از بسیاری از مشکلات و معضلاتی که به آن مبتلا است، نجات دهد.

رئیس دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه تاکید کرد: تمدن اسلامی یقینا یکی از تمدن‌های تاثیرگذار در طول تاریخ است و امروز هم ظرفیت احیا، نوشدن، مطرح شدن و جهانی شدن را در خود دارد.

وی اظهار داشت: برای ساخت یک تمدن یک پیش‌نیازهایی لازم است که یکی از آنها برای ایجاد تمدن بزرگ داشتن یک سرزمین بزرگ است.

عباسی افزود: مسلمان جهان امروز در استراتژیک‌ترین و مهم‌ترین نقاط عالم حضور دارند و بنا به اذعان همه تمدن‌پژوهان کانونی‌ترین نقطه عالم برای خلق تمدن همین منطقه خاورمیانه است.

وی گفت: اگر در چین، هند و غیره سابقه تمدنی وجود دارد ولی واقعیت این است که مهم‌ترین تمدن‌ها در این منطقه‌ای است که مسلمانان در آن هستند قرار داشته است.

رئیس دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه با عنوان اینکه عامل دوم برای خلق یک تمدن جمعیت است، اظهار کرد: مسلمانان جمعیت بیش از 2 میلیارد نفری را در جهان به خود اختصاص داده‌اند و اینها پیش‌نیازها و فرصت‌هایی است که می‌تواند به خلق یک تمدن جدید کمک کند.

وی اضافه کرد: داشتن یک فرهنگ مناسب برای یک تمدن جهانی از دیگر نیازها در این حوزه است نگاهی که توصیف کننده درست جهان و عالم باشد.

عباسی با بیان اینکه بهترین نگاه توحیدی نگاهی که تبیین واقع‌‌گرانه‌ای از هستی به انسان بدهد در این مکتب نورانی ارائه شده است، گفت: یک نگاه عاقلانه، عقلانی به هستی، به انسان و به عالم هستی در این مکتب وجود دارد که داشتن این نگاه یکی از زیربناهای اصلی در ایجاد تمدن تازه است.

وی اذعان داشت: بیشترین ترغیب و تشویق به علم و پیشرفت علمی در این مکتب وجود دارد، مسلمانان در کمتر از یک قرن پیشرفت جدی علمی را بدست آورده‌اند.

رئیس دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه توصیه به علم‌آموزی در دین اسلام البته با نگاه توحیدی بسیار سفارش شده است، اظهار داشت: روحیه کار و تلاش و حضور اجتماعی فرهنگی است که می‌تواند یک ملت و امت را یک ملت تمدن‌ساز کند.

وی تصریح کرد: ملتی که میل به عزت، اقتدار، بلندمرتبگی و غیره نداشته باشد نمی‌‌تواند به ملت تمدن‌ساز تبدیل شود، جامعه‌ای می‌تواند تمدن‌ساز باشد که بلند پرواز و نگاهش بلند باشد.

عباسی افزود: تمدن تاریخی مسلمانان نشان داده که این ظرفیت در این دین وجود دارد، اما قرن‌هاست مسلمانان از این عزت و سربلندی فاصله گرفته‌اند.

وی گفت: حدود دو دهه است مسلمانان به دنبال بیداری، خودآگاهی و بازگشت به خویش و بازگرداندن عزت تاریخی خویشتن هستند که بدون تردید قله این بیداری و بازگشت، انقلاب اسلامی است.

عباسی تصریح کرد: 40 سال عمر زیادی نیست و داوری کردن درباره موفقیت‌ها و دستاوردهای تاریخی یک امت برای چهار دهه سخت است، اما همین چهار دهه از انقلاب اسلامی نشان داد که تا چه میزان حضور مکتب انسان و تمدن‌ساز اسلام می‌تواند به رشد علمی، پیشرفت و توسعه و جهش علمی کمک کند.

رئیس دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه گفت: در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از دستاوردها که در کشور در بخش‌های مختلف داشته‌ایم بیان و اطلاع‌رسانی شده است.

وی از ایران به عنوان تجلی‌گاه تفکر اسلامی نام برد و گفت: به برکت اسلام و به برکت تفکر دینی کشوری که در سال 2002 براساس اعلام مراکز علم‌سنجی رتبه 40 را در دنیا داشته است، الان به بالاترین نرخ رشد علمی در جهان رسیده است.

وی تصریح کرد: ایران در بسیاری از عرصه‌ها تا رتبه‌های چهارم، ششم و هشتم با وجود تمام تحریم‌ها و مقابله‌های دشمنان رسیده است.

عباسی با بیان اینکه تا قبل از انقلاب اسلامی هیچ مرکز دانشگاهی در کردستان وجود نداشت، گفت: امروز ظرفیت‌های دانشگاهی در این استان و کل کشور با گذشته ایران قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست و این به معنای یک جهش علمی و تمدنی است.

وی گفت: امید زندگی در کشور ما از 54 سال به 76 سال ارتقا پیدا کرده است و به لحاظ زیرساخت‌های تخصصی و درمانی در حد قابل قبولی هستیم.

رئیس دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه افزود: راز و رمز این پیشرفت‌ها بازگشت به هویت و الگوی اسلامی است که البته در کنار این یک الزاماتی است که مهم‌ترین آن حفظ وحدت اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد: دشمنان حتما در تلاش هستند که واگرایی و تفرقه را در بین این خانواده بزرگ اسلامی آسیب برسانند باید از این سرمایه عظیم مراقبت و در راستای تقویت آن تلاش کنیم.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۲۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود

آیت‌الله رسول فلاحتی در مراسم شهادت ششمین اختر آسمان ولایت و امامت، امام جعفر صادق (ع) در مصلی امام خمینی(ره) رشت ضمن تسلیت سالروز شهادت پیشوای امت اسلامی امام صادق(ع)گفت: شیعه به مذهب جعفری نیز تعبیر‌ می‌شود زیرا شیعه مدیون کلاس‌ها و دانشگاه عظیم علمی و روایی است که از مکتب امام صادق(ع) دارد.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با اشاره به روایتی از اهل‌بیت عصمت و طهارت که فرمودند "هر کسی که نداند بر ما اهل‌بیت چه گذشته است و نسبت به ظلم‌هایی که بر ما خاندان روا داشته شده جاهل باشد شریک ظلم ظالمین خواهد بود." افزود: یکی از عللی که در طول تاریخ تشیع، تشکیل حکومت اسلامی بر‌ای اهل‌بیت میسر نشد در واقع عدم شناخت مردم نسبت به اهل‌بیت در هر دوره‌ای بود بنابراین اگر امت‌ها، مسلمانان و شیعیان جایگاه حقیقی امام را بشناسند، جامعه اسلامی مدینه فاضله‌ای خواهد شد که آرزوی همگان است.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به ورود اسلام به برخی کشورهای اروپایی از جمله بوسنی و هرزگوین تصریح کرد: برخی مسلمانان اروپا در تعالیم‌شان می‌گفتند " تاریخ اسلام پنجاه سال بعد از پیامبر(ص) را مطالعه و تحقیق‌ نکنید" و هدف از بازداشتن مسلمانان از تحقیق در این زمینه، این بوده که مسلمانان نسبت به حوادث و اتفاقات رخ داده در درون جامعه اسلامی بعد از پیامبر آگاه نشوند؛ اما برخی تحلیلگران غربی که به آیین اسلام گرویدند اسلام را از همین رهگذر مطالعه و متوجه حقایق آن شدند.

امام جمعه رشت با بیان اینکه امام صادق(ع)، ۳۴ سال امامت را بر عهده داشتند و آغازگر جهاد در عرصه فقه و فقاهت و تربیت جامعه اسلامی بودند افزود:‌ آن حضرت حدود ۴ هزار شاگرد تربیت کردند و در دوران حیات و امامت خویش با فشارهای منصور دوانیقی (لعنت‌الله علیه) مواجه شدند؛ ظلم‌ها و فشاری که منصور بر امام وارد کرد، بر هیچ امامی وارد نشده بود.

 

وی با اشاره به اینکه تشکیل حکومتی مبتنی بر احکام و آرمان‌های اسلام از جمله اهداف و آرزوهای اهل‌بیت و عالمان دین در دوره‌های مختلف بود افزود: اهل‌بیت عصمت و طهارت در دوران حیات‌شان، شکنجه‌های روحی و سختی‌های زیادی را متحمل شدند تا حکومتی مبتنی بر احکام اسلام تشکیل دهند‌.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه حکومت اسلامی در ایران در سایه تلاش‌های شهیدان، امام و روحانیت شکل گرفت؛ حکومتی که آرزوی انبیاء و اهل‌بیت عصمت و طهارت بود تصریح کرد: دشمن امروز تلاش‌‌ می‌کند ما را درگیر امور جزئی و سیاه‌نمایی‌ها کند تا از اصل نظام و حکومت اسلامی که مورد توجه انبیاء و اولیاء است فاصله بگیریم. 

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به بسط قدرت جمهوری اسلامی که معادلات تمام قدرتمندان جهانی را برهم زده و قدرت‌های نظامی را وادار به خضوع کرده است افزود: با وجود هجمه‌های گوناگون علیه نظام اسلامی اما در این فضاهای مسموم جهانی نیز طعم شیرین اداره جامعه بر مبنای اسلام و مدیریت اسلامی در اذهان و دل‌های ملل نشسته‌ است و ملت‌ها حکومت اسلامی و پیام جمهوری اسلامی را باور کردند و جمهوری اسلامی در سرتاسر دنیا تاثیرات شگرف خود را به منصه ظهور رساند.

امام جمعه رشت با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) مبنی بر اینکه "علم و عمل باید در کنار هم باشد" خاطرنشان کرد: عملِ بدون‌ معرفت و دانش فایده‌ای ندارد البته علمی که با عمل همراه نباشد نیز فایده‌ای ندارد.

وی گفت: امام صادق(ع) صاحب مکتب بود و در مسجد نبوی، فقه شیعه و اخلاق شیعه و امور سیاسی و اجتماعی را برای دانش‌پژوهان بیان می‌کردند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • واکنش مجمع جهانی بیداری اسلامی به سرکوب اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • شورا‌ها نماد تجلی خرد جمعی هستند
  • انقلاب اسلامی ایران موجب بیداری جهانی شده است
  • انقلاب اسلامی ایران موجب بیداری مردم جهان شده است
  • حمایت قاطع مردم پشتوانه فرماندهی انتظامی کشور برای ادامه طرح نور
  • بیداری جهانی علیه تفکر صهیونیستی